Assalamualaikum!Saya dah pindah blog.

Anda akan dibawa ke blog baru saya dalam masa 6 saat,atau anda boleh terus ke
http://myilham.com/blog
jemput datang ye^^.

01 March 2011

Ini Satu Cerita Pasal Madu

Dalam satu bab , madu diterima sebagai sesuatu yang manis oleh semua orang.

Dalam satu bab yang lain , madu hanya diterima sebagai sesuatu yang manis oleh sebahagian orang, manakala sebahagian yang lain menganggapnya sebagai sesuatu yang pahit.

Madu yang sama, rasa lain2. Cerita pun lain2.

Tapi kali ini saya nak bercerita tentang madu yang betul2 madu. Asli yang betul2 asli, manis yang betul2 manis dan sedap yang betul2 sedap.

Kalau bercerita tentang madu Yaman, semua orang tahu akan keaslian dan kehebatannya. Boleh dikatakan antara madu terbaik di dunia.


Al-kisahnya

Seorang sahabat saya yang sedang belajar di Sana'a , Yaman meminta untuk dihebahkan tentang madu yaman yang dijualnya. Sahabat ini sudah hampir 2 tahun belajar di sana, telah beristeri dan mempunyai seorang cahaya mata.

Pada saya, kalau anda membeli madu dari orang2 seperti ini, anda bukan sahaja dapat madu, tapi anda dapat pahala bersedekah. Sedekah kepada seorang penuntut ilmu di jalan Allah ni bukan kecil. Besar ganjarannya yang Allah janjikan di akhirat sana.

Jadi kalau anda ada kemampuan dan ada pula minat untuk menikmati madu2 Yaman, boleh lah beli dengan sahabat saya ni. Sambil itu anda niatkanlah bersedekah. Mudah2an Allah gandakan rezeki anda dengan asbab sedekah anda tersebut.


MADU SIDIR

Pakej 1 kilo : RM 400
Pakej 1/2 kilo : RM200
Pakej 1/4 kilo : RM100


MADU SUMUR

Pakej 1 kilo : RM 250
Pakej 1/2 kilo : RM 125
Pakej 1/4 kilo : RM 70


Cara Tempah?

Anda call sahaja nombor di bawah, berikan alamat dan insyaAllah madu tersebut akan dihantar ke rumah anda secara terus atau melalui pos. Sekali lagi, jangan lihat madu hanya sebagai madu, tetapi lihatlah peluang anda untuk bersedekah kepada penuntut ilmu yang sedang berjuang di bumi Yaman. 

Kalau berminat, anda boleh hubungi nombor di bawah :

Ustaz Zaidi bin Zaid : +60132041372   ( Malaysia )
                                 +967715005954  ( Yaman )

Emel                        : ibnuzaid359@gmail.com


P/s : Saya hanya tolong iklankan, sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, sila berhubung sendiri dengan nombor di atas.

Sekian.

3 comments:

Anonymous March 1, 2011 at 1:27 PM  

salam, maaf ye ustaz, nk btulkan sikit boleh..
3/4 lebih bnyak dari 1/2
jadi sy rsa, bukan 3/4 kot tpi 1/4...

Shahiran March 1, 2011 at 2:53 PM  

Saya tak berapa setuju dengan idea berniaga sambil minta ihsan. Tapi saya akui madu dari tanah arab lagi berkualiti dari madu negara kita sebab habitat lebah di sana berkeliaran di ladang-ladang kurma, tin, fig, zaitun dll yang memang pokok2 tersebut pun berkualiti.

hafizquran March 1, 2011 at 7:15 PM  

anon :

wslm.terima kasih tlg betulkan..:)

shahiran :

bukan minta ihsan utk jadi kaya, dia minta ihsan untuk jihadnya menuntut ilmu. tak ada masalah pun kalau anda memilih utk tidak bsetuju. syukran :)

Archive Blog